Voluit leven in het moment

Zingeving voor 55 plussers, oefening baart meer levenskunst

Dit coaching traject is geschikt als je actief meer tevredenheid en evenwicht in je leven wil brengen.
Ouder worden brengt vaak veranderingen in sociale rollen, verlies van lichamelijke vermogens en dierbaren met zich mee. Aan ongemakken zelf kunnen we vaak niet veel veranderen, wel kunnen we onze draagkracht en de veranderingen in ons leven leren accepteren. We kunnen leren onze levenstevredenheid te vergroten en te leren ontspannen in onze balans tussen levensangst en levensmoed. We hebben als (pre)pensionado immers vaak meer vrijheid om ons leven in balans te brengen en onze eigen tijd in te delen!

Je aandacht houden en brengen waar jij wil dat het is, is een vaardigheid. Aandachttrainen kan je bevorderen met mindfulness oefeningen. Het is in feite een levenslange vaardigheid, toepasbaar in kleine dagelijkse momenten als in langere intensieve oefen periodes, waar en wanneer we daarvoor kiezen!

Keuze losse consulten of twee flexibele trajectvormen

  • Het effectief bewezen 8 weekse mindfulness training model gebruiken we als basis. In je mindfulness coaching traject komen specifieke thema’s gericht op ouder worden; erkennen en acceptatie van verschuivingen in sociale rollen, omgaan met lichamelijke ongemakken, verliesverwerking en meer leren genieten van de alledaagse momenten;
  • Of we gaan aan de slag met het boek ' Voluit Leven' of "De kracht van Dankbaarheid'". Naast zelf studie thuis worden vier of meer steunende coachingsgesprekken afgesproken.

Afhankelijk van je behoefte, komt in onze bijeenkomst meer aandachttraining of verdieping van je persoonlijke thema's aan bod.

Praktische informatie

De begeleiding is door Lisette van Ardenne.
► Mail of bel 06-51063206 voor een orientatiegesprek. Hierin brengen we je levensvraag in kaart en bespreken vorm en duur van het traject of gaan we meteen in gesprek.