Visie Akker praktijk

Visie en Missie

De visie en missie van Akker, praktijk voor fundamentele gezondheid is om onze verbinding met fundamenteel gezondzijn te ervaren, te versterken en leren opteroepen. Hieronder volgen een aantal bijdragen van Han de Wit, grondlegger van de contemplatieve psychologie, John Kabat Zinn, grondlegger van de hedendaagse westerse mindfulness beweging en .... 

We zijn fundamenteel gezond

► November 2014 een video film van '15 in het engels een intro over onze diepste wens als mens: Principes van het hart zijn universeel en hoe kunnen we ons leven, het leven van anderen en dat van de samenleving tot bloei helpen komen: Our deepest longing.
► Verder een licht bewerkt artikel  van zijn voorwoord in het boek "je gezonde kern' van Ch.Trungpa rinpoche (Ten Have) met de interessante titel ' Op zoek naar westerse dharma taal' met de prikkelende titels: Gecastreerde dharma; nieuwe wijn in oude zakken; Westerse dharmataal en spanningsveld. 
► N.a.v. het verschijnen van het boek 'Wijsheid in Emotie'  voorjaar 2013 een radio interview van de BOS (Boeddhistische Omroep Stichting) met Han de Wit, Lisette van Ardenne en Irini Rockwell. (1/2 uur). 

​► Maatschappelijk Boeddhisme; uit Bloei! Werken aan geluk in organisaties.

Er is meer goed, dan fout aan je

Dit is een van de uitgangspunten van Kabat-Zinn. Hij werkt het onder andere uit in 8 grondhoudingen:
Zie hier een aantal korte video's die hij hierover maakte

Ik voel me niet goed genoeg, tenzij...

....