Seizoenen van het Leven

In ieders leven is afscheid nemen en opnieuw afstemmen belangrijke thema’s. Heb je een groot, ingrijpend verlies geleden? Dat is een goede aanleiding om een geestelijk verzorger te zoeken, maar ook opeenstapelend verdriet en sluipende inlevering mag een uitnodiging zijn om de balans van verlies en levensvreugde ruimte te geven en toe te laten. Het motto van de praktijk is aanraken en loslaten, elk moment opnieuw, elk moment fris.

Seizoenen van het Leven

We kunnen ons leven zien als het doorlopen van seizoenen. Meestal nemen we de leeftijd als uitgangspunt voor levensfasen. Maar ook in een leeftijdfase kunnen we seizoenen als geboorte is lente; groeien als zomer; oogsten is herfst en stil vallen als winter beschouwen.  Anders gezegd kunnen we zien hoe een cyclus van geboorte, ouder worden, ziekte en dood zich herhaalt.
Hoe we ermee omgaan wordt vaak in rouwfasen beschreven en wordt sterk beinvloed door de leeftijdsfase en externe omstandigheden. In mijn praktijk zie ik dat het ons heelt als we zowel onze kleine verliezen als grote verliezen bewust tijd, aandacht en warmhartige zorg geven. 

Fijn van ouder zijn (1953) is dat ik veel ervaringen en levenslessen heb opgedaan. Dat geldt ook voor afscheid nemen. Niet alleen heb ik intensief en duurzaam voor mijn moeders welzijn gezorgd, ook heb ik moeten leren omgaan met chronische aandoeningen. Tegelijkertijd heb ik een fijne levensgezel, een mooi huis met veel natuur rondom, mijn ontwikkeling: studie sociale-psychologie, humanistiek en zelfstudie. Daarom weet ik uit ervaring en vanuit mijn opleidingen hoe je kunt leren je evenwicht te bewaken.

Wat kan ik voor je doen?

  • Consulten rond levensvragen: een open gesprek om je Seizoenen van het Leven te beschouwen en te voelen om levenskracht en kwetsbaarheid beter te integreren in het dagelijks leven.
  • Life-Coaching gericht op je levensvragen: Zingeving als Pad door te luisteren naar wat je lichaam je vertelt, hoe je hart resoneert en hoe je je wilt verbinden met je levensvisie en wijze. Een traject van 5-8 bijeenkomsten verdeeld over 2-3 maanden

Akkeren - wat brengt het je

In mijn praktijk leer je je eigen innerlijke akker te bewerken. Dat houdt in dat je je leven systematisch en chronologisch ploegt. Je erkent en je waardeert je oogsten; je onderkent ook je onkruiden die wat meer gewied kunnen worden wil je akker verder kunnen bloeien.

De tuin, akker is een bekende metafoor in veel tradities om je leven bewuster te gaan leiden.

In een veilige omgeving train ik je om dieper naar jezelf te luisteren en te onderzoeken wat je daar vindt aan verwarring en wijsheid, onderkennen, verhelderen en te kiezen hoe je verder wilt.

Mijn achtergrond

  • Sinds 2006 heb ik een zelfstandige praktijk. Een setting die goed bij mij past en waarin ik al mijn ervaringen heb gebundeld als, coach, studentenraadsvrouw, humanistisch geestelijk verzorger, onderzoeker, docent, trainer en revalidatiecoach.
  • Ruime ervaring als gediplomeerd mindfulnesstraner groepsgewijs en individueel, aan veel verschillende mensen in veel verschillende levensfasen en verschillende accenten: omgaan met verlies en met chronisch ziek zijn, balans werk-prive en burn-out preventie/herstel.

Eigen ruime en aangename ruimte  
in centrum Arnhem, uitzicht platanen en vrij parkeren.

  ► Neem via het formulier contact op. Welkom!