Ervaringen met therapie

Kortdurend therapie traject

♦ Ik ben vier keer bij Marianne Bots, de psycholoog geweest en heb hier veel aan gehad.
Ik heb haar ervaren als een goede psycholoog die zeer betrokken luistert en aan de hand van gebeurtenissen die je vertelt datgene eruit haalt wat voor jou goed is.
Ze heeft me leren kijken naar mezelf, terug gaan naar mezelf en me laten voelen wat er in me gebeurt.
Ze heeft me geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn gevoel. Door er anders naar te kijken voel je je ook anders.
Ze heeft uitgelegd hoe communicatie werkt. Dat het belangrijk is dat je je behoeftes weergeeft en dat ieder een eigen mening mag hebben, dat dit niets van jou persoonlijk zegt.
Ik ben zo blij dat ik de handvatten gekregen heb om met mezelf aan de slag te gaan en ik ervaar dat het werkt.
Ik blijf meer bij mezelf en laat dingen die niet bij mij horen, bij de ander.
Dank je wel Marianne voor de inzichten die je gegeven hebt.
Vrouw, vijftiger.

Therapie

♦ "Dankjewel Marianne, dat je me de ruimte in mezelf hebt laten zoeken om antwoorden te vinden.
Ik heb tijdens het traject ook nog beter geleerd om met de vragen te leven en in plaats van naarstig op zoek te gaan naar antwoorden, erop te vertrouwen dat die zich op hun tijd zullen aandienen.
Het is fijn dat je niet oordeelt, kadert of invult. Dank voor je aanwezigheid en oprechte betrokkenheid en aandacht, die zich o.a. vertaalden in wat je een volgende keer teruggaf.
Hier kan ik mee verder. "

Vrouw
 

♦ "Het was 'n zeer fijne ervaring.
Ik had gekozen voor een intensief traject omdat ik er ook echt klaar voor was om de onzekerheid en mn zelfvertrouwen aan te pakken.
Het was niet alleen praten(cognitief), maar ook juist het voelen in het lichaam, en dat is een openbaring om begeleid te worden in het voelen. Met het stukje veiligheid wat je daar ervaart in de sessies...open, eerlijk, vertrouwd, geen oordeel, warmte en naar de kern.
Het heeft mijn leven volledig veranderd.
Dankjewel."
Man, 42 jr. Sportinstructeur/muzikant.

♦ Marianne heeft mij erg goed bijgestaan in een periode waarin er nogal wat onzekerheden in mijn leven speelde, waar ik mee worstelde.

Ik heb haar ervaren als empatisch en scherp waarnemend.Ze geeft passende feedback. Ze heeft mij laten inzien wat mijn eigen vermogens zijn om met mijn situatie om te gaan.
Ze straalt vertrouwen uit. En niet onbelangrijk, ze heeft gevoel voor humor.
Zij is een therapeut die ik aan kan raden.
Vrouw 63 jr. haptotherapeut
 
♦ In een periode waarin ik constant te maken had met het thema leven en dood van naasten en van mijzelf, bood Marianne me de ruimte om te onderzoeken wat er in mij geraakt werd. Zij nodigde me uit dit met liefdevolle vriendelijkheid te verwelkomen. Het betekende dat ik meer ging staan voor mijn behoeftes, ruimte maakte voor mijzelf  en daardoor de verbinding met mijzelf herstelde. De storm bleef hetzelfde, maar ik stond steviger.
vrouw, 62, coach/ trainer