Drs. Marianne Bots

BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en psychotherapeut vanaf 1999. Acharya [senior leraar] binnen de Shambhala-Boedhistische traditie vanaf 2012.

Van 1980 tot 2008 ben ik werkzaam geweest binnen de psychiatrie met deeltijd en klinische behandeling persoonlijkheidsstoornissen voor jongvolwassenen.
Aanvankelijk als creatief en psychomotorisch therapeut, daarna als psychotherapeut en GZ-psycholoog en als behandelcoordinator van de kliniek. 

Het nonverbale, ervaringsgerichte aspect binnen de therapie is voor mij altijd heel belangrijk geweest en gebleven.
In de Dialectische Gedragstherapie (DGT), een poliklinische behandelvorm voor borderlinepersoonlijkheidsstoornissen die ik enige jaren actief heb toegepast, vond ik een combinatie van de toepassing van de cognitieve gedragstherapie met de ervaringsgerichte mindfulnessbeoefening.
Omdat ik zelf sinds 1978 intensief mindfulness meditatie beoefen en les geef binnen de Shambhala Boedhistische traditie is deze combinatie de grondslag voor mijn werk.
Als acharya -senior leraar- geef ik les in de Shambhala-Boedhistische dharma en begeleid ik retraites in Nederland en Europa, varierend van een weekend tot een maand.

Binnen het grensvlak tussen meditatie en therapie ontwikkel ik steeds meer toepassingen voor mijn werk. Mijn focus is: Hoe maak je meer en meer contact met je fundamentele gezondheid, aanraken en loslaten, elk moment fris.

Mijn vertrouwen in Fundamentele gezondheid komt voort uit mijn langdurige ervaring in zowel meditatie als psychotherapie. Er is geen wachlijst en ik ben opgenomen in het ggzkwaliteitsstatuut.
Lees verder onder therapie en coaching.

Over mij

BIG geregistreerd psychotherapeut en GZ psycholoog

Balanceren- mindful coaching

Voluit leven voor 55-plussers

Relatietherapie

Training/therapie combi-traject