Training AaNdacht voor mensen met Dementie en Mantelzorgers, 8 weken, Arnhem

TANDEM - Training AaNdacht voor mensen met Dementie en Mantelzorgers

Met enorm veel plezier bied ik dit najaar voor het eerst de 8 weekse beproefde en klassieke 8 weekse aandachttraining aan voor mantelzorgers en hun naaste met beginnende dementie.  Aandacht helpt, voor iedereen die het wil trainen.
Dit is een troostrijk perspektief voor mensen die in hun geest geheugenproblemen ervaren, overzicht en samenhang verliezen en controle over eigen regie verliezen en geleidelijk (zorg) afhankelijker worden.
Aandacht trainen is ook zeer behulpzaam voor mantelzorgers, die uit liefde hun naaste bijstaan maar overbelast zijn/worden in dit proces. Het is zo herkenbaar, hoe meer gestresst je wordt, hoe meer de vreugde verdwijnt en paniek, angst, kwaadheid  vaak een te grote rol spelen.
Als langdurige beoefenenaar, aandachttrainer en mantelzorger van mijn hoogbejaarde broze moeder hoop ik dat één of meer  tandems het avontuur met elkaar en mij als trainer, aangaan om de 8 weekse training te gaan volgen.

Ik ben aangesloten bij het netwerk van aandachttrainers die meedoen met het  Tandem project: Training AaNdacht voor mensen met DEmentie en Mantelzorgers. Het is ontwikkeld door de universiteit van Maastricht. Zij hebben een apart werkboek inclusief materiaal en trainershandleiding ontwikkeld. Kijk ook - misschien samen?- naar een een video film van ervaringen van deelnemers.

Sinds een jaar heb ik me ingeschreven in het kwaliteits register voor geestelijk verzorgers en binnenkort sluit ik een convenant af met het Centrum voor Levensvragen Arnhem e.o. Dit houdt in dat de training grotendeels vergoed kan worden vanuit een nieuwe geldstroom van het Ministerie.

Praktisch
► Start maandagmorgen van 9.30-12.00 op eigen rustige, ruime en angename locatie in centrum Arnhem met gratis parkeergelegenheid en rolstoeltoegankelijk.
► Data: maandag  van 9.30-12.00 startdatum op afspraak
► Orientiegesprek bij jullie thuis. Dit is gratis als traject gevolgd wordt. Er wordt wel reiskosten vergoeding buiten Arnhem gevraagd.

Lees meerAkker aandachttraining en de geestelijk verzorger en aandachttrainer  Lisette van Ardenne


TANDEM logo