Aanbod therapie

Individuele Therapie

In deze gesprekken bekijken we aan de hand van het thuis ingevulde registratieformulier uit de cognitieve gedragstherapie, de samenhang tussen je gedachtes, gevoelens, lichamelijke gewaarwordingen, gedrag en het gevolg ervan bij specifieke gebeurtenissen (de 6 G’s).

Dit vormt de ingang om zicht te krijgen op je gedachtepatronen die vaak ondermijnend zijn en voortkomen uit oude boodschappen en overtuigingen.

Door je aandacht te richten op je lichamelijke gewaarwordingen en gevoelens hierbij,  d.m.v. mindful focusing, kun je weer contact maken met de volledigheid van je ervaring.Verschillende levensaspecten en gevoelens en hun blokkades komen aan de orde. Zo kunnen oude vaste gevoelens weer gaan stromen en nieuwe ruimte komt vrij. Belemmerende gedachtepatronen verliezen hun grip. Dit is een noodzakelijke stap in het herstel van je zelfhelend vermogen. Je vertrouwen hierin en je keuzevrijheid nemen toe.

Relatieconsult en Relatietherapie

Je bent vastgelopen in de gewoontepatronen in je relatie. Bij een half woord denk je al te weten wat de ander bedoelt en handel je daarnaar. Je bent geïrriteerd, bereikt elkaar niet meer en conflicten nemen toe.

In het relatieconsult inventariseer ik met jullie beiden hoe je de communicatie met je partner waarneemt en wat je wensen en grenzen zijn t.a.v. de ander.

Ieder heeft een heel eigen communicatiestijl, niet goed of fout.

Bij heftige conflicten is de-escalatie eerste focus (stoplicht rood).

Vervolgens kijken we in de sessie hoe de communicatie mbt wensen en grenzen verloopt en geef ik zonodig handvatten om echt naar elkaar te kunnen luisteren. Het is belangrijk dat je je beiden gehoord voelt.

Met oefenopdrachten gaan jullie vervolgens zelf thuis aan de slag.
Lees meer over aanbod in  'levensfases in relaties'

In de vervolgsessies gaan we hierop door wat tot verdere verdieping kan leiden en nieuwe opening kan bieden.Je ziet elkaar weer fris. Afhankelijk van jullie situatie en keuze kan het traject kort of langer zijn. Is een van deze twee aanbod mogelijkheden voor jou geschikt , kijk bij Aanmelding en Tarieven en neem contact met mij op. 

► Of kijk bij Aanbod Coaching

Vergoedingen

► Zie Tarieven en Contractvrije psycholoog/vergoedingen.