Zingeving en Levenskunst traject

Zingeving en Levenskunst


Hoe leid ik mijn leven compleet & met milde open aandacht, overeenkomstig met wat ik belangrijk vind in het leven? Niet geleefd worden maar Meester zijn over je eigen leven. Je normen en waarden onderkennen en daarnaar durven leven. Levenskunst kan gedefinieerd worden als praktische wijsheid. Je hebt veel dagelijkse keuze mogelijkheden om je levensvoering vorm te geven.
* Meester zijn over je eigen leven houdt in erkenning van pijn, verwerken van verlies en vieren van alledaagse momenten. 
Verdieping bestaat er uit de aandacht NU te richten op het meer zicht krijgen in wat je levensmoed belemmert of bevordert.
Zingeving en Levenskunst/traject  helpt je je Eigen Levensverhaal in Balans te brengen, je waardes te onderkennen-herijken en hiernaar te leven.

Af en toe is het behulpzaam om je opnieuw te herorienteren op keuzes in je levensvoering en gericht op je levensverhaal en dagelijks leven meer of beter in balans te brengen. Ook in periodes dat er grote veranderingen plaats (gaan) vinden zoals kinderen verlaten het huis; werk houdt op; het ouder worden geeft onwelkome ongemakken; mantelzorger zijn voor ouders en/of behoefte aan vernieuwde perspektieven.

Lisette van Ardenne biedt aan:
► Een traject 'Zingeving en Levenskunst'  aan met reflectie op het eigen levensverhaal in balans te brengen, mindfulness oefeningen (met audio downloads op maat) en het dieper verkennen van persoonlijke actuele tema's. of

►Traject  'Voluit leven - met behulp van het boek Voluit leven, Mindfulness of de kunst van het aanvaarden, nu als praktisch hulpboek' (Bohlmeijer & Hulsbergen, 2009). Beproefde training en wordt inmiddels ook breed aangeboden in de eerst lijn via de huisarts.