Mindful - Compassie Coaching

Vanuit vertrouwen dat we het als heel mens, inclusief onze beperkingen en omstandigheden, volwaardig kunnen leven, verkennen we onze levenszaken, levensvragen. Ik help je bij deze reflectie, door met jou in dialoog te gaan. De beoefening van mindfulness en eventueel, een specifiek zelfhulpboek en of een orientatie op 'zingeving als pad' zijn hierbij ondersteunend. 

Opties mindful coaching:
Voluit Leven, - lees hieronder 
De weg van zelfcompassie - lees hieronder 
pad van zingeving voor Mantelzorgers of
pad van zingeving voor Chronisch Zieken.

 Voluit Leven: Zingeving en meer levenskunst

Dit mindful coaching traject is geschikt voor iedereen die meer tevredenheid en evenwicht in zijn of haar leven wilt brengen.
Het ouder worden brengt vaak veranderingen in sociale rollen, verlies van lichamelijke vermogens en dierbaren met zich mee. Aan ongemakken zelf kunnen we vaak niet veel veranderen, wel kunnen we onze draagkracht en de veranderingen in ons leven leren accepteren. We kunnen leren onze levenstevredenheid te vergroten en te leren ontspannen in onze balans tussen levensangst en levensmoed. We hebben als ouderen immers vaak meer vrijheid om ons leven in balans te brengen en onze eigen tijd in te delen! Mindfulness oefeningen zijn levenslange vaardigheden zowel in kleine dagelijkse momenten als in langere intensieve oefen periodes, als we daarvoor kiezen!

Opties mindful coaching traject

1. Het effectief bewezen klassieke 8 weekse MBSR training model gebruiken we als basis, in je individuele traject training komen specifieke thema’s gericht op de acceptatie van verschuivingen in sociale rollen, lichamelijke ongemakken, verliesverwerking en meer leren genieten van de alledaagse momenten.

2. We gaan aan de slag met het boek 'Voluit Leven'. Naast zelf studie en reflectie worden vijf of meer steunende coachingsgesprekken afgesproken.

3. Om meer onze hartkwaliteiten te ontwikkelen van mateloze mildheid en (zelf) mededogen, gebruiken we het zelfhulpboek:
      'Mededogen, als sleutel tot geluk'  of
      'De weg van zelfcompassie - van kwetsbaarheid naar veerkracht-'.

Afhankelijk van je behoefte, wordt er met mindful coaching meer aandacht besteed aan het opbouwen van je mindfulness/ compassie beoefening of meer verdieping van persoonlijke thema's. Je krijgt toegang tot de vele downloads van de 8 weekse mindfulness training, varierend van '10 tot '45. Allen ingesproken door de trainer/coach Lisette van Ardenne. Hiermee kan je thuis aan de slag op de andere dagen en ook na het traject.

Klik hier voor tarieven en vergoedingsmogelijkheden.

► Neem contact op voor een gratis oriëntatiegesprek om samen te verkennen of een mindful coaching traject van 5-8 weken nu geschikt voor je is. 

naar boven