Aanbod aandacht-trainingen individueel of groepsgewijs

Aanbod Akker

In alle trainingen staat centraal het trainen van de aandachtsspier of te wel training van aandacht en toepassing hiervan in het dagelijks leven.
Akker, praktijk voor Fundamentele Gezondheid werkt mindfulness based in al haar activiteiten en beschouwt de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) modellen als een uitwerking van haar missie en visie.

De basis training als traject bestaat uit:
. gratis oriëntatiegesprek persoonlijk of telefonisch aan de hand van oriëntatielijst
. 8 groepsbijeenkomsten
. oefendag na de zesde keer
. optioneel een terugkomdagdeel/mindfulness cirkel vanaf een maand na de groepsbijeenkomsten.
. uitgebreid werkboek samengesteld uit hedendaagse mindfulnessboeken van de mbsr en mbct pioniers Jon Kabat-Zinn, Marc Williams, David de Wulff en Edel Maex.
. Toegang tot de downloads via leden inlogpagina
Werkboek en downloads samen zijn voldoende om later in eigen tempo opnieuw de 8-weekse training te gaan doen. Downloads blijven beschikbaar na de training.

Hoofdvormen trainen van aandacht

De training bestaat uit een aantal hoofdvormen waar men grondig mee kennis maakt in 8 weken: de bodyscan; ademhaling; ademruimte en abc oefening; mindful bewegen of rek en strek oefeningen en zitmeditatie. Je verkent de balans tussen discipline en mildheid. Na de 8 weken kan je de vormen blijvend beoefenen en toepassen in je leven en varieren in vorm en duur. Akker praktijk biedt hierbij ondersteuning.

8- weken Mindfulness basis training

De 8-weken mindfulness of aandacht-training kan zowel individueel als groepsgewijs in kleine groepen gevolgd worden. Deze training is gebaseerd op het model ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn: MBSR= Mindfulness Based Stress Reduction.
De methode blijkt effectief, krachtig en mild te zijn. Regelmatig worden er ook elementen van het MBCT model gebruikt: Mindfulness Based Cognitive Therapy. De keuze wordt toegespitst op de deelnemers 
De training start bijna maandelijks, met uitzondering van de zomer , wanneer je deze 8 weken training kan volgen in een compact formaat van 5 dagen.

MBSR/MBCT model is het uitgangspunt
Mindfulness Based Stress Reduction
Mindfulness Based Cognitive Therapy , beiden op MAAT zijn
Krachtige en effectieve methodes om stress te balanceren en voor meer levenskwaliteit
Nieuw januari 2019: Tandem- Training Aandacht voor mensen met Dementie en Mantelzorgers- meer info en data

► Download folder VMBN voor de MBSR 8 weekse training
► Meld je aan voor gratis orientatie gesprek met VMBN trainer Lisette van Ardenne sinds 2006.